img
    Nga: Reporter.al datë: 2020/12/28

Ish-gjyqtarit Astrit Haxhialushi i ndalohet rikthimi në drejtësi

Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi të hënën të lërë në fuqi vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për ish-gjyqtarin e Apelit Tiranë, Astrit Haxhialushi. KPK kishte vendosur ndëprerjen e procesit të vetingut pas dorëheqjes së tij, si dhe heqjen e të drejtës për të mbajtur një pozicion në sistemin e drejtësisë gjatë 15 viteve të ardhshme.
Trupa gjykuese e përbërë nga Albana Shtylla kryesuese, Ina Rama relatore dhe Ardian Hajdari, Natasha Mulaj dhe Rezarta Schuetz anëtarë, vendosi të hënën në unanimitet të rrëzojë shkaqet e ankimit të Haxhialushit, i cili kërkonte shfyqizimin e pikës 2 të vendimit të KPK, që i ndalon rikthimin në sistemin e drejtësisë.

*Informacioni i mësipërm është marr nga këtu