Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/08

KPA lë në fuqi shkarkimin e këshilltares ligjore Ana Golloshi

Këshilltarja ligjore pranë Gjykatës Administrative të Apelit u shkarkua në shkurt të vitit 2019 pasi nuk arriti të justifikonte pasurinë me burime të ligjshme.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/08

KPK shkarkon prokuroren e Apelit të Korçës Rozeta Qirjaqi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi shkarkimin nga detyra të prokurores së Apelit të Korçës Rozeta Qirjaqi.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/07

Ndërpritet rivlerësimi për Petraq Dhimitrin, gjyqtarin e çështjes “el-classico”

Një nga tre gjyqtarët e dënuar në shkallë të parë dhe në pritje të apelit për korrupsion në çështjen e njohur si “el classico”, Petraq Dhimitri, u hoq nga lista e magjistratëve për rivlerësim pasi mësohet se ka dhënë dorëheqjen nga pozicioni.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/07

KPA konfirmon shkarkimin e ish-kryetarit të Gjykatës së Përmetit, Pashk Gjaci

Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi të hënën të largojë përfundimisht nga sistemi i drejtësisë gjyqtarin Pashk Gjaci. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit e shkarkoi Gjacin në mars të 2019-ës për probleme në të tri kriteret e rivlerësimit.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/03

KPA lë në fuqi shkarkimin e ish-prokurori Artan Bajrami

Prokurori Artan Bajrami u shkarkua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit pasi u akuzua për deklarim të rremë për blerjen e një apartamenti dhe mosdeklarim të dhuratave nga baxhanaku biznesmen.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/03

KPA vulos largimin e gjyqtarit Arben Zefi nga sistemi i drejtësisë

Në unanimitet, trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit ka vendosur lënien në fuqi të vendimit të KPK për shkarkimin nga detyra të ish-kryetarit të Gjykatës së Shkodrës, Arben Zefi.

Më shumë