Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/07/03

Gjyqtarja e Apelit Shpresa Beçaj shkarkohet nga detyra

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit referoi se, vendimin për shkarkimin e gjyqtares Beçaj e bazonte në legjislacionin që detyronte magjistratin të dorëzonte në afat formularët e vetëdeklarimit në funksion të procesit të vetingut.

Më shumë

img

Nga: DW, datë: 2020/06/29

Komisioni i Venecias mbi Shqipërinë: Nuk ka vend për interpretime

Komisioni i Venecias e dha opinionin për Gjykatën Kushtetuese. Do të hapë ai më në fund rrugën e dialogut në Shqipëri? Anëtarja e Komisionit Prof. Angelika Nussberger shpjegon për DW se çfarë duhet bërë tani në Shqipëri.

Më shumë

img

Nga: RADIO TELEVIZIONI SHQIPTAR, datë: 2020/06/23

SPAK nis verifikimin për gjyqtarët e shkarkuar nga vettingu

Prokuroria e Posaçme Antikorripsion ka nisur verifikimin e gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese dhe asaj të Lartë të shkarkuar në të dyja shkallët e vettingut.

Më shumë

img

Nga: Zeri i Amerikes, datë: 2020/06/18

Tiranë, shkarkohet gjyqtarja Fatmira Hajdari për pasuri të pajustifikuar

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi sot të shkarkojë nga detyra gjyqtaren e Gjykatës së Apelit të Tiranës, Fatmira Hajdari.

Më shumë

img

Nga: RADIO TELEVIZIONI SHQIPTAR, datë: 2020/06/18

Gjyqtari i Apelit të Tiranës Ridvan Hado para vettingut

Po sot një tjetër gjyqtar i Apelit të Tiranës doli para vettingut. Ridvan Hado u paraqit para komisionereve vetëm, pa avokatë mbrojtës për t’u përballur me rezultatet e hetimeve të kryera ndaj tij.

Më shumë

img

Nga: Zeri i Amerikes, datë: 2020/06/02

Reforma në drejtësi, ekspertët: ka ecur ngadalë, po zhgënjen pritshmëritë e qytetarëve

Reforma në drejtësi në Shqipëri, thuajse 4 vjet nga miratimi vazhdon të prodhojë debate. Konsensusi politik që shoqëroi miratimin nuk vijoi me miratimin e ligjeve që rridhnin prej ndryshimeve kushtetuese, apo dhe me zbatimin e tyre.

Më shumë