Akte ligjore & Dokumentacion

Në këtë ndërfaqe janë të listuara Ligje dhe Akte Nënligjore që lidhen me krijimin dhe funksionimin e Sistemit të Drejtësisë. Ato janë të ndara në disa kategori dhe fillojnë me Kushtetutën, Kodet, Ligjet, Dekrete, Vendimet, Udhëzime, Rregulloret dhe Dokumenta Strategjik. Kërkimi përveç nënkategorive bëhet edhe me ndihmën e makinës së kërkimit ku mund të aksesoret dokumenti si datë / institucion / fjalë kyçe etj.

Vendim i Komisionit Ad Hoc pranë Avokatit të Popullit datë 29.04.2024 për renditjen përfundimtare të kandidatëve për anëtarë të KLP dhe KLGJ nga radhët e avokatëve.

Vendimi është njoftuar në faqen zyrtare të Avokatit të Popullit datë 29.04.2024.

Komisioni Avokati i Popullit Ad Hoc pranë Avokatit të Popullit datë 29.04.2024 ka përditësuar listën e kandidatëve për anëtarë të KLP dhe KLGJ nga radhët e avokatëve drejtuar Sekretarit të Përgjithshëm.
Lista u përditësua nga Komisioni Ad Hoc pranë Avokatit të Popullit në zbatim të vendimit nr. 6 (86-2024-44), datë 23.01.2024, të Gjykatës Administrative të Apelit, Tiranë, Komisoni vijoi procedurën për verifikimin e kritereve profesionale dhe morale të kandidatit Saimir Kola, i cili ishte skualifikuar nga gara. Pas verifikimit të kritereve ligjore znj. Erinda Ballanca në cilësinë e Kryetarit të Komisionit të Pavarur Ad-Hoc, do t’i përcjellë Sekretarit të Përgjithshëm të Kuvendit listën perfundimtare me renditjen e emrave të kandidatëve, duke përfshirë në të edhe kandidatin Saimir Kola.

RENDITJA E KANDIDATËVE PËR ANËTARË TË KËSHILLIT TË LARTË GJYQËSOR NGA AVOKATIA
1. Eris Hysi
2. Përparim Kalo
3. Erind Merkuri
4. Alban Alimema
5. Erind Gërmenji
6. Fatos Lazimi
7. Entela Shehaj (Memishaj)
8. Saimir Vishaj
9. Albana Tushe
10. Albens Tabaku
11. Klodian Gjermeni (Gjërmëni, Gjermëni)
12. Artan Reçi
13. Bledar Bajri (Boshnjaku)
14. Saimir Kola

RENDITJA E KANDIDATËVE PËR ANËTARË TË KËSHILLIT TË LARTË TË PROKURORISË
1. Përparim Kalo
2. Erind Merkuri
3. Alban Alimema
4. Erind Gërmenji
5. Entela Shehaj (Memishaj)
6. Saimir Vishaj
7. Albens Tabaku
8. Artan Reçi
9. Bledar Bajri (Boshnjaku)
10. Saimir Kola

(listë përfundimtare; vendim; raport vlerësimi; sekretari i përgjithshëm Genc Gjonçaj; komisoni Ad Hoc; Avokati i Popullit; kandidat për KLGJ; kandidat për KLP' avokat; avokatia; institucionet e reja të drejtësisë; reforma në drejtësi).

Vendim i KPA-së nr. 16, datë 25.04.2024, për subjektin e rivlerësimit Lazër Sallaku.

KPA ka vendosur: Lënien në fuqi të vendimit nr. 667, datë 26.05.2023 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, që i përket subjektit të rivlerësimit Lazër Sallaku.

Njoftim vendimi i KPA datë 19.04.2024, për subjektin e rivlerësimit z. Artor Ylli.

KPA ka vendosur: Mospranimin e kërkesave të kërkuesit Artor Ylli për rishikimin e vendimit nr. 31, datë 20.11.2019 të Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, të regjistruara me nr. 2 – 4/ 2019 (JR), datë regjistrimi 10.01.2022, dhe nr. 143/ 2 prot., datë 14.02.2024.

Vendim i KPK-së NR. 759, datë 19.04.2024

Subjekti i rivlerësimit z. Agron Zhukri, gjyqtar në Gjykatën e Shkallës së Parë të Juridiksionit të Përgjithshëm Tiranë.

KPK ka vendosur: Shkarkimin nga detyra të subjektit të rivlerësimit.

Lista e konkurrentëve të kualifikuar për të marrë pjesë në provimin e pranimit në profilin gjyqtar, prokuror dhe ndihmës ligjor për programin e formimit fillestar pranë Shkollës së Magjistraturës për vitin akademik 2024 – 2025, datë 17.04.2024.

Lista është aksesuar në faqen zyrtare të Shkollës së Magjistraturës.
1. Artur Mustafaj
2. Indrit Xhaferaj
3. Adra Gjongegaj
4. Marinel Bregu
5. Erli Zdrava
6. Elvis Doda
7. Jonida Begaj (Gokov)
8. Evisa Mburimi
9. Enea Ismaili
10. Rovena Vani
11. Valbona Hoxha
12. Gledis Hajdini
13. Aleksandra Bami
14. Sara Sulaj
15. Romiada Skënderaj
16. Kristian Preka
17. Alketë Dibra
18. Azi Mustafallari
19. Kamela Hoxha
20. Ardit Korbi
21. Jonida Hoxha
22. Arif Tota
23. Hanc LLagami
24. Hansi Kodra
25. Entela Toçi
26. Jurgen Vatnikaj
27. Artmir Krasniqi
28. Aleksandër Dino
29. Artenisa Pjetra
30. Matilda Idrizaj
31. Ardit Krashi
32. Elton Kanapari
33. Megi Beu
34. Flavjo Xhuveli
35. Artemida Hoxhaj
36. Marsida Hysa
37. Lorena Musai
38. Elona Hoxha
39. Esmeralda Hajdinaj
40. Erjona Sinojmeri
41. Erilda Hoxha
42. Krenar Qafa
43. Areld Ndreu
44. Anda Musaraj
45. Altimira Petanaj
46. Alba Musaj
47. Xhesiana Dokja
48. Lime Dauti
49. Astrit Xhika
50. Elda Shurdhi
51. Elton Jushi
52. Matilda Kaleshi
53. Anila Meshi
54. Lusjana Lloji
55. Fiodor Davidhi
56. Ejvisa Molla
57. Erald Llanaj
58. Daniel Kaçaniku
59. Aldo Beqiraj
60. Jurgena Tuci
61. Kaudja Marku
62. Arseld Gjonaj
63. Hyri Ramaj
64. Klevis Muça
65. Alina Vrekaj
66. Fjoralb Saliko
67. Fjorisa Sharku
68. Tana Sulaj
69. Kristiana Kodra
70. Samina Kraja
71. Silvia Myslimi
72. Esmeralda Nasufi
73. Donald Dikollari
74. Ulvin Veizaj
75. Irena Bilbili
76. Kristianol Koçibelli
77. Ndriçim Dalipaj
78. Ardit Kola
79. Elira Minxhozi
80. EljonaMydini
81. Kejvi Hyso
82. Besiana Kalari
83. Irini Zoica
84. Shpati Dragoti
85. Malbora Tusha
86. Arlind Agalliu
87. Altin Latifi
88. Fatjon Bakiu
89. Denis Ajdari
90. Mehmet Morinaj
91. Merisë Rukaj
92. Aurora Heqimaj
93. Barvjola Krasniqi
94. Nelson Sulaj
95. Helga Sulaj
96. Viviana Çupi
97. Dorian Zazani
98. Joana Çako
99. Gerald Ulqinaku
100. Dorisa Ruda
101. Ansi Allushaj
102. Enkeleda Goxhaj
103. Olsi Cara
104. Ergys Ballaj
105. Lindita Liçaj
106. Anxhela Shakaj
107. Ervis Lila
108. Anilda Sinanaj
109. Elton Frangu
110. Grid Gjojdeshi
111. Hygerta Hysaj
112. Gjergji Melonashi
113. Arbër Myftari
114. Igli Mollaj
115. Edmond Luli
116. Ledja Kollçinaku
117. Ernaldo Abazi
118. Arba Hoxha
119. Dorina Ndoka
120. Munir Ponde
121. Gjona Peri (Norja)
122. Parashqevi Çabiri
123. Stela Frakulla (Meçaj)
124. Esmir Hoxha
125. Malvina Çela
126. Ajdisa Daci
127. Arjona Buçpapaj
128. Sara Theodhori
129. Emilio Velaj
130. Alban Fishka
131. Jonel Baçi
132. Helena Fetahu
133. Sara Bradhi
134. Bleranda Camaj
135. Silva Behari
136. Sonela Cerka
137. Orgesa Daci
138. Patrisia Manaj
139. Florinda Domi
140. Loina Zogu
141. Maria Koroveshi
142. Ledia Dërmyshi
143. Florenc Rakipi
144. Esmeralda Shahini
145. Ergida Prifti
146. Difiruze Maksutaj
147. Bleona Nexha
148. Taulant Xheja
149. Griselda Sula
150. Kledia Habili
151. NevilaZekaj
152. Fitim Thaçi
153. Oligert Dervishi
154. Sidrit Malaj
155. Erjana Pjetri
156. Islinda Seferi
157. Aida Okaj
158. Leonora Leka
159. Ornela Cini
160. Kejtir Hoxha
161. Marterina Alivodja
162. Lisjan Guri
163. Kleada Mersinllari
164. Klarida Grabova
165. Arta Gjoni
166. Suela Salaj
167. Sherli Shaipi
168. Denian Shytaj
169. Andri Neli
170. Anisa Kona
171. Xhojsi Mema
172. Majlinda Polisi
173. Suela Devolli
174. Adriana Kalemaj
175. Anxhela Balliu
176. Jondra Xhalia
177. Aldora Dume
178. Visarjo Petroshi
179. Jonilda Methasani
180. Fahrie Gjoçaj
181. Alfred Bari
182. Ardit Tabaku
183. Adelajd Tabaku
184. Ilva Elezi
185. Yllka Petanaj
186. Evisjana Krasniqi
187. Sara Beko
188. Daorta Berdaj

189. Llambros Prifti
190. Eriola Xhelaj
191. Gylsjon Aliaj
192. Lorida Abazi
193. Shefqet Shehu
194. Jonada Zyberaj
195. Majlind Shkira
196. Rezario Kuçaj
197. Sueda Sofija
198. Anxhela Lalaj
199. Sonila Morina
200. Ditmir Hoda
201. Ervina Xhixha
202. Rei Meçani
203. Gerilda Siqeca
204. Dritan Dëma
205. Klaudia Abazaj
206. Rozita Marleci
207. Hener Shanaj
208. Ervis Hajdarmataj
209. Alketa Kurti
210. Suada Beka
211. Landa Mehmeti
212. Hidri Cerriku
213. Bani Jazxhi
214. Arlinda Muçaj
215. Amantia Zisi
216. Trejsi Shehu
217. Klaudia Ndrecaj
218. Nikoleta Mejdi
219. Laert Zifla
220. Ilda Bahushi
221. Ahmeld Ramadani
222. Jonida Tahiri
223. Antonio Kocaqi
224. Alton Gjata
225. Arbër Ademi
226. Kristi Nasto
227. Juliana Hoxha
228. Besjana Hoxhaj
229. Marino Mazniku
230. Ilirjana Beqiraj
231. Kristjano Molla
232. Ira Dedej
233. Nikolin Radoja
234. Kristi Kurti
235. Ana Zervoi
236. Eltiona Metani
237. Elja Çuka
238. Lineda Arapaj
239. Dhurata Hoxha
240. Fotion Malaj
241. Resmi Xholi
242. AleksandërMetja
243. Antonio Sulaj
244. Aldora Topalli
245. Larigela Xeka
246. Merifa Abedini
247. Fjola Beqiri
248. Ednor Aliaj
249. Fatjon Xhafaj
250. Juljan Jano
251. Rozeta Fetau
252. Blendis Kapllani
253. Grisela Broci
254. Megi Bejtja
255. Spartak Hodo
256. Klea Lalo
257. Elsa Metaliaj
258. Roxher Ibrahimi
259. Valiana Rama
260. Sabina Meta
261. Nikoleta Macaj
262. Mimoza Quku
263. Rene Zaimi
264. Klau Orgenaj
265. Ava Gjata
266. Alketa Kurpalaj
267. Suela Dinaj
268. Arjan Bajollari
269. Onis Gjoka
270. Evandro Janka
271. Albi Mato
272. Migena Besnik
273. Alma Domi
274. Tomor Cano
275. Arlind Maloku
276. Denisa Hoti
277. Lorik Zeqo
278. Anjeza Salaj
279. Mikela Cjapi
280. Etlanda Petritaj
281. Besnik Cenko
282. Viola Profka
283. Anisa Losha
284. Erisa Llupi
285. Monika Laçi
286. Iva Balza
287. Iris Berisha
288. Ornela Braçe
289. Sevada Guço
290. Ilda Lusha
291. Edita Poro
292. Mateo Balli
293. Xhuliana Fiku
294. Lira Spiro
295. Kristi Qokaj
296. Envalda Aburamani
297. Pranvera Dimo
298. Klark Anastasi
299. Romina Hoxha
300. Jorjela Dhima
301. Alisa Deda
302. Santeliana Meta
303. Eni Boçi
304. Brixhilda Banaj
305. Armando Toma
306. Esmeralda Rama Dregjoni
307. Arlinda Velaj
308. Sokrat Gjermëni
309. Alban Çekrezi
310. Klajdi Meçaj
311. Geniserda Hysi
312. Irena Halla
313. Rozeta Sulejmanasi
314. Aferjona Lohja
315. Gjergj Mati
316. Ilberjan Durmishi
317. Franc Kostandini
318. Mateo Xhuti
319. Kristian Mera
320. Hyriena Kaso
321. Aida Kila
322. Mirgen Prençe
323. Denis Haveriku
324. Ines Spahiu
325. Rajmonda Gjoni
326. Amanda Selgjeka
327. Anisa Abazi
328. Klajdi Bektashi
329. Esmiralda Beka
330. Inva Beshello
331. Endi Sinemati
332. Arkida Doku
333. Dorela Kararaj
334. Ermjona Sotiri
335. Erilda Sehitaj
336. Marjo Sava
337. ErjonKullolli
338. Julinda Prifti
339. Griselda Kashi
340. Dorjan Gjini
341. Ermir Ndreu
342. Zmeralda Mëhilli
343. Laura Molla (Plishta)
344. Erblina Shahini
345. Betime Gjorreta
346. Adriatik Kuka
347. Elidon Zenelaj
348. Ermira Allmuça
349. Jasmina Llukaçej
350. Besmir Cani
351. Ornela Onjea
352. Eljana Sançolli
353. Sigi Zaimi
354. Xhemile Arapi
355. KlaraCani
356. Dezdimona Sela
357. Entela Simoni
358. Anila Berbati
359. Xhesika Toto
360. Era Bilbilaj
361. Manjola Mançellari
362. Erdion Maçolli
363. Altin Mena
364. Kejsi Kule
365. Semela Canko
366. Albjona Bregu
367. Ersida Tice
368. Enkeleda Lika
369. SadikTopuzi
370. Vilma Gazi
371. Ina Kodra
372. Evis Rroko
373. Sheldiana Jano
374. Anila Veliu
375. Kushtrim Elezi
376. Klerona Meçi
377. Erjona Frashni
378. Hermina Albunesa
379. Uarda Gjekaj
380. Ertjon Leka
381. Elidon Budini
382. Elona Bardhollari
383. Emiljano Kondi
384. Gentiana Xheko
385. Besjona Muka
386. Ramadan Hoxha
387. Besmira Alikaj
388. Jolanda Brajniku
389. Alban Kapxhiu
390. Mariglen Tanushi
391. Ardita Kurti
392. Suela Alla
393. Pavlin Doda
394. Blerina Brahimi
395. Redinela Beqiraj
396. Bitilda Mehmeti
397. HarisNgjeqari
398. Suzana Çakri
399. Anegla Guri
400. Dëshira Pasko
401. Xhesika Hoxha
402. Fjorda Shqarri
403. Sonja Traja
404. Nexhila Kodra
405. Ina Kaso
406. Eneida Simixhiu
407. Eralda Brahimasi
408. Erinda Kaca
409. Morsinia Dhimitri

Lista e konkurentëve vetëm për profilin "ndihmës ligjor":

410. Gentjana Ndoj
411. Oltian Pronjari
412. Arvenola Dore
413. Megi Çeliku
414. Elidiana Shkira
415. Sibora Salaj
416. Gjergji Cekaj
417. Ervis Bajramaj
418. Klea Caushi
419. Lorena Duzha
420. Eranda Bënçaj
421. Esla Sejdarasi
422. Kriti Trikshiqi
423. Marsilda Sogja
424. Ergita Shanaj
425. AuroraTyto
426. Deni Bashari
427. Eliada Xhoku
428. Reijon Gjoka
429. Ina Janushi
430. Genc Halili
431. Enxhi Isaj
432. Enea Mitrushi
433. Gentjan Meçi
434. Mario Prendi
435. Jonida Selamaj
436. Arben Silaj
437. Blerta Memushaj
438. Enina Kotoni
439. Aida Spahi
440. Amanda Pumo
441. Orjada Myrta

(Magjistratura; Shkolla e Magjistraturës; Provimi i Magjistraturës; Magjistratët e rinj).

Vendim i KLGJ-së Nr. 201, datë 17.04.2024

“Për caktimin e seancës dëgjimore për shqyrtimin e kërkesës së Inspektorit të Lartë të Drejtësisë për fillimin e procedimit disiplinor ndaj magjistrates znj. {…} me funksion gjyqtare pranë Gjykatës së Shkallës së Parë të Juridiksionit të Përgjithshëm Elbasan”.