Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/10/21

KPK konfirmoi Arben Qosjan, prokuror i Apelit të Tiranës

Prokurori i Apelit të Tiranës, Arben Qosja u konfirmua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, pas rivlerësimit në të tre kriteret.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/20

KED nis procesin e vlerësimit të kandidatëve për Gjykatën Kushtetuese

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi (KED) ka nisur procesin e verifikimit të kandidaturave për zëvendësimin e dy vendeve vakante në gjykatën Kushtetuese.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/20

Ambasadori gjerman apel për ngritjen e Gjykatës Kushtetuese

Ambasadori i Gjermanisë Peter Zingraf ka theksuar se ngritja e Gjykatës Kushtetuese është një ndër kushtet kryesore për integrimin e vendit në BE.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/20

KLGJ shtyn seancën për shkarkimin e gjyqtarit Shkëlqim Miri

Këshilli i Lartë Gjyqësor shtyu seancën për kërkesën e Inspektorit të Lartë të Drejtësisë në për shkarkimin e gjyqtarit të Apelit të Tiranës, Shkëlqim Miri.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/10/20

Rihetimi në Kolegj nxorri pa probleme prokuroren e SPAK, Manjola Kajana

Dyshimet e ngritura nga Komisioneri Publik ndaj prokurores së Strukturës së Posaçme Anti Korrupsion, për një kredi për strehim dhe konflikt interesi, u rrëzuan gjatë hetimit në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit.

Më shumë

img

Nga: RADIO TELEVIZIONI SHQIPTAR, datë: 2020/10/20

KED hedh shortin për caktimin e anëtarit relatorë për verifikimin e kandidatëve për vendin vakant në Gjykatën Kushtetuese

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi (KED), ka zhvilluar sot mbledhjen e radhës lidhur me zhvillimin e procedurës së shortit për caktimin e anëtarit relatorë për ndjekjen e proçedurave të verifikimit, vlerësimit, pikëzimit dhe renditjes së kandidatëve per vendin vakant , vakancë e parakohshme në Gjykatën Kushtetuese, shpallur në datën 07.02.2018, rishpallur në datën 27.09.2019 dhe rishpallur përsëri nga Presidenti i Republikës me Dekretin nr. 11742 datë 24.09.2020, për shkak të mbarimit parakohe të mandatit të gjyqtarit Besnik Imeraj.

Më shumë