Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/12/17

KPK konfirmon në detyrë gjyqtarin Florjan Kalaja

Gjyqtari i Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Vlorë, Florjan Kalaja kaloi me sukses sprovën e vetingut duke u konfirmuar në detyrë.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/12/17

KPA përjashton për 15 vite nga drejtësia gjyqtaren e Tiranës, Arjana Liço

Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka përjashtuar për 15 vite nga sistemi i drejtësisë gjyqtaren e Tiranës, Arjana Liço, pas dorëheqjes dhe ndërprerjes së procesit të vetingut.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/12/17

KLP kualifikon 26 kandidatura për drejtimin e prokurorive të rretheve

Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka kualifikuar 26 nga 30 kandidaturat e prokurorëve për drejtues të prokurorive të Apelit dhe Shkallës së Parë.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/12/17

KLP emëron Fatjona Memçajn në ‘Eurojust’

Fatjona Memçaj është emëruar përfaqësuese e Shqipërisë në ‘Eurojust’ nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/12/17

Parlamenti zgjedh Altin Binajn anëtar të pestë të Gjykatës Kushtetuese

Altin Binaj do të jetë anëtari i pestë i Gjykatës Kushtetuese. Kuvendi miratoi kandidaturën e tij me 96 vota pro.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/12/16

Prokurori i Dibrës Shkëlzen Cena, pas vendimit të KPK. Foto:BIRN

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të mërkurën të rrëzojë ankimin e prokurorit të Dibrës, Shkëlzen Cena, ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK që e shkarkoi nga detyra për probleme në të tri kriteret e rivlerësimit.

Më shumë