Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/12/16

Gjyqtari Florjan Kalaja përballet me vetingun

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit evidentoi mungesë burimesh për një makinë, pasurinë e vetme që zotëron gjyqtari i deleguar në Apelin e Durrësit, Florjan Kalaja. Ai pranoi se mund të kishte pasaktësi në deklarime dhe kërkoi që të konsideroheshin edhe të ardhurat e viteve të kaluara.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/12/16

Komisioni i Ligjeve miraton kandidaturën e Altin Binajt për Gjykatën Kushtetuese

Komisioni i Ligjeve miratoi sot kandidaturën e Altin Binajt për anëtar në Gjykatën Kushtetuese.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/12/15

KED i dërgoi parlamentit vetëm një kandidat për në Gjykatën Kushtetuese, në shkelje të ligjit

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi i dërgoi Kuvendit ditën e hënë listën vetëm me një kandidat për një vend vakant në Gjykatë Kushtetuese.

Më shumë

img

Nga: Zeri i Amerikes, datë: 2020/12/10

Shqipëri, ambasadorja Kim: Kushtetuesja gati në 31 Dhjetor

Në Shqipëri ambasadorja amerikane Yuri Kim, ka besim se brenda 31 dhjetorit Gjykata Kushtetuese do të jetë funksionale dhe se për këta ka marrë dhe fjalën e presidentit Ilir Meta dhe Kryetarit të Parlamentit Gramoz Ruçi. Në një intervistë për Zërin e Amerikës ajo thotë se korrupsioni në Shqipëri është një kancer, e se është i tillë si në reputacion ashtu dhe në realitet. Për këtë arsye ajo thekson se është e rëndësishme që Prokuroria Speciale të funksionojë plotësisht, duke vlerësuar veprimet e ndërmarra së fundmi nga SPAK.

Më shumë

img

Nga: RADIO TELEVIZIONI SHQIPTAR, datë: 2020/10/24

Zgjedhja e kandidatëve të BKH, Ambasada Amerikane: Proces i vështirë, por i domosdoshëm!

Ambasada Amerikane ka përshëndetur përzgjedhjen e kandidatëve të Byrosë Kombëtare të Hetimit, duke e konsideruar si një proces të vështirë, por të domosdoshëm.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/10/23

Rasti i parë, KPA kthen në detyrë gjyqtarin Fuat Vjerdha të shkarkuar nga KPK

Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka rikthyer në detyrë ish kryetarin e Gjykatës së Apelit Civil Shkodër, Fuat Vjerdha, duke hedhur poshtë vendimin e shkarkimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.

Më shumë