Media për Vettingun

Pasqyrimi i Reformës në Drejtësi përmes programeve mediatike është një moment i rëndësishëm për Integritetin e procesit të Vettingut dhe në tërësi Sistemit të drejtësisë. Kjo rubrikë është lidhur dhe bën tërheqje automatike të artikujve të publikuar online nga disa prej mediave në gjuhën shqipe të listuar si media që kanë ruajtur etikën në raportimin e informacionit. Përzgjedhja e medias është bërë nga zbatuesi i Projektit.

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/12/23

Gjyqtarja Valbona Vata kalon me sukses vetingun

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konfirmoi në detyrë gjyqtaren e Apelit të Shkodrës, <b>znj.Valbona Vata</b> pas procesit të vetingut për të tre kriteret e rivlerësimit. Gjyqtarja e Apelit të Shkodrës, Valbona Vata e kaloi me sukses sprovën e vetingut dhe u konfirmua në detyrë. Vendimi u shpall mëngjesin e së mërkurës nga trupa e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, e drejtuar nga Xhensila Pine, me relatore Etleda Çiftja dhe anëtare Valbona Sanxhaktari.

Më shumë

img

Nga: exit.al, datë: 2020/12/23

Zhaklina Peto tërhiqet nga gara për Gjykatën Kushtetuese

Kandidatja për Gjykatën Kushtetuese, Zhaklina Peto është tërhequr nga gara, njofton KED, i cili ka përfunduar sot procedurat për verifikimin dhe vlerësimin e saj.

Më shumë

img

Nga: Reporter.al, datë: 2020/12/23

Përparim Kalo emërohet anëtari i gjashtë i Gjykatës Kushtetuese

Kalo, një avokat biznesi në Tiranë, u emërua nga Presidenti Ilir Meta gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese pasi u rendit i pari nga Këshilli i Emërimeve në Drejtësi. Gjykata Kushtetuese u bë në këtë mënyrë me gjashtë anëtarë, nga nëntë që duhet të ketë.

Më shumë

img

Nga: RADIO TELEVIZIONI SHQIPTAR, datë: 2020/12/23

Kushtetuesja bëhet funksionale, OSBE: Lajm fantastik

OSBE ka reguar për bërjen funksionale të Gjykatës Kushtetues me emërimin e anëtarit të 6-të të saj, Përparim Kalo. OSBE e cilëson lajm fantastik, ndërsa shkruan në latinisht 'Ad Majora' një frazë e përdorur si dëshirë për të arritur rezultate gjithnjë e më pozitive në punën e dikujt.

Më shumë

img

Nga: RADIO TELEVIZIONI SHQIPTAR, datë: 2020/12/23

Ndryshimet në Kodin Penal, ambasadorja Kim: U kodifikua "5 qershori", mbështesim një proces transparent më 25 prill

Ambasadorja amerikane Yuri Kim, ka reaguar pas miratimit në Parlament të ndryshimeve në Kodin Penal. Ambasadorja amarikane thotë se "kështu ka përfunduar kodifikimi i marrëveshjes së 5 qershorit të Këshillit Politik mbi reformën zgjedhore".

Më shumë

img

Nga: RADIO TELEVIZIONI SHQIPTAR, datë: 2020/12/18

SHBA: Reforma në Drejtësi është duke ecur përpara, GJK një hap larg funksionimit

Ndërsa pritet të emërohet anëtari i gjashtë i Gjykatës Kushtetuese që i hap rrugë bërjes funksionale të kësaj gjykate, ambasada amerikane në Tiranë thekson se reforma në drejtësi nuk do të jetë as e shpejtë dhe as perfektë, por që vazhdon të ecë përpara hap pas hapi.

Më shumë